пʼятниця, 23 лютого 2024 13:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Кірбі зробив нову заяву щодо надання Україні ATACAMS

Кірбі зробив нову заяву щодо надання Україні ATACAMS
Україна використовує версію ATACMS, поки чекає на повноцінні ракети. Фото: pixabay.com

Україна використовує версію ATACMS, поки чекає на повноцінні ракети від Сполучених Штатів Америки.

Інші системи, подібні до ATACMS, ЗСУ ефективно використали на полі бою, заявив під час брифінгу радник Білого дому з питань комунікацій у сфері національної безпеки Джон Кірбі, передає "Голос Америки".

"Вашингтон не забув про передання наступних партій далекобійних ракет ATACMS. Ми надали версію ATACAMS. Як відомо, Україні були надані APAMs, і вона їх використала з користю. Ми ніколи не знімали ATACAMS з порядку денного. Вони все ще є невіддільною частиною дискусій, які ми ведемо з Україною", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До весни Україна зіткнеться з потенційно "катастрофічним" браком боєприпасів та засобів ППО - ABC

Водночас США не можуть навіть передати боєприпаси Україні через те, що Конгрес досі не ухвалив рішення про допомогу.

"Українці вичерпують свої кулі та артилерійські снаряди. Їм доводиться приймати важкі рішення на полі бою, щоб просто утриматися на ключових теренах. Подумайте, з чим стикається Україна. Росія отримує зброю та боєприпаси з Ірану та Північної Кореї. Тим часом Палата представників Конгресу США залишає Україну напризволяще. Не сумнівайтеся ні на мить, що Володимир Путін не використовує все це", - наголосив Кірбі.

Палата представників Сполучених Штатів Америки вирішила піти на перерву до 28 лютого. При цьому законопроєкт щодо фінансової допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню так і не був проголосований.

Президент США Джо Байден різко висловився щодо цієї двотижневої перерви. За його словами, "нездатність підтримати Україну в цей критичний момент ніколи не буде забута".

Зараз ви читаєте новину «Кірбі зробив нову заяву щодо надання Україні ATACAMS». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі