субота, 24 лютого 2024 05:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Столтенберг визнав, що Україні не хотіли давати зброю для оборони

Столтенберг визнав, що Україні не хотіли давати зброю для оборони
Генсек НАТО Єнс Столтенберг розповів про передачу зброї Україні. Фото: РБК

На початку російського вторгнення Захід не наважувався давати Україні зброю, але поступово ситуація прогресує.

Підтримка розвивалася в міру того, як розвивалася війна, розповів генсек НАТО Єнс Столтенберг в інтерв'ю виданню "Настоящее время".

"Думаю, ви повинні визнати, що на початку війни світ вагався, чи надавати найсучаснішу зброю. Але зараз все істотно змінилося", - заявив Столтенберг.

Таким чином він прокоментував те, що Захід дає Україні зброю лише в тій кількості, якої достатньо, щоб оборонятися, але недостатньо, щоб здобути перемогу у війні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія не повинна більше мати успіхів на фронті - Столтенберг

Він нагадав, що з часом Україна почала отримувати від партнерів не тільки боєприпаси і артилерійські системи, але також найсучаснішу бронетехніку – танки Leopard і Abrams, БМП Marder і Bradley.

Також генсек вказав, що Україна отримує від Заходу передові системи ППО (NASAMS і Patriot) і крилаті ракети (Storm Shadow і Scalp), а на підході - винищувачі F-16.

Україна отримає перші винищувачі F-16 від західних партнерів орієнтовно у червні 2024 року.

Український уряд очікує, що до кінця фінансового року в США, тобто до вересня, навчання на винищувачах пройдуть 12 пілотів.

Зараз ви читаєте новину «Столтенберг визнав, що Україні не хотіли давати зброю для оборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі