четвер, 09 лютого 2023 21:40

Пекін використовував аеростати, щоб слідкувати за багатьма державами

Пекін використовував аеростати, щоб слідкувати за багатьма державами
За допомогою куль КНР шпигувала за різними країнами на п'яти континентах. Фото: eastnews.ua

Китайська народна республіка за допомогою флоту повітряних куль шпигувала за різними країнами на п'яти континентах.

Дослідження збитої кулі свідчить, що це не зонд. Про це повідомила речниця Білого дому Карін Жан-П'єр.

"Всі ці повітряні кулі є частиною флоту повітряних куль КНР, розроблених для проведення розвідувальних операцій. Вони порушили суверенітет інших країн. А протягом останніх кількох років китайські повітряні кулі вже були помічені над країнами на п'яти континентах", – сказала вона.

У Вашингтоні вже спілкувалися на цю тему з союзниками та партнерами.

Китайські кулі літали над більш ніж 40 країнами, повідомляє Associated Press з посиланням на Держдепартамент США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китайські кулі-шпигуни над США: у Пентагоні зробили важливу заяву

Аеростати оснащені високотехнологічним обладнанням. Вони здатні збирати сигнали зв'язку та іншу конфіденційну інформацію.

Японське інформаційне агентство Kyodo з посиланням на власні джерела повідомляє, що операцію із використанням повітряної кулі над американською територією проводив китайський військовий підрозділ для космічної та комп'ютерної боротьби.

Аеростат розробило дослідницьке агентство космічних технологій при Академії наук Китаю як для цивільного, так і для військового використання. Але цим підрозділом фактично керують військові.

Китайський аеростат збили 4 лютого. Перед цим Сполучені Штати Америки закрили частину повітряного простору. Повітряний простір закрили над Північною Кароліною і Південною Кароліною на тлі ситуації зі розвідувальною повітряною кулею Китаю.

3 лютогго у Пентагоні заявили що спостерігали за кулею декілька днів, відколи вона пролетіла над північною частиною США.

Зараз ви читаєте новину «Пекін використовував аеростати, щоб слідкувати за багатьма державами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі