четвер, 09 лютого 2023 06:15

Китайські кулі-шпигуни над США: у Пентагоні зробили важливу заяву

Китайські кулі-шпигуни над США: у Пентагоні зробили важливу заяву
Перші випадки прольотів китайських аеростатів над США класифікували як НЛО. Фото: eastnews.ua

У Пентагоні не вважають провалом розвідки той факт, що Сполучені Штати Америки за останні три роки не змогли помітити щонайменше три китайських розвідувальних аеростати над територією країни.

Американські розвідники з часом зібрали достатньо інформації, щоб у майбутньому помічати такі аеростати, заявив прессекретар міністерства оборони США Пет Райдер, повідомляє NBC News.

"З точки зору їхнього моніторингу і збору даних, ми змогли зібрати воєдино сукупність знань, які тепер дозволяють виявляти шпигунів і діяти. Тож це не провал розвідки", – пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китайські кулі-шпигуни і раніше літали над США, але Трамп це приховув

Повітряні кулі є причиною багатьох непояснених інцидентів, які військово-морські сили та інші військові служби відстежували останніми роками. Водночас перші випадки прольотів китайських аеростатів над США у період із січня 2017 року по січень 2021-го у Пентагоні класифікували як НЛО.

Китайський аеростат збили 4 лютого. Перед цим Сполучені Штати Америки закрили частину повітряного простору. Повітряний простір закрили над Північною Кароліною і Південною Кароліною на тлі ситуації зі розвідувальною повітряною кулею Китаю.

3 лютогго у Пентагоні заявили що спостерігали за кулею декілька днів, відколи вона пролетіла над північною частиною США.

Зараз ви читаєте новину «Китайські кулі-шпигуни над США: у Пентагоні зробили важливу заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі