середа, 08 лютого 2023 09:56

Китайські кулі-шпигуни і раніше літали над США, але Трамп це приховув

Китайські кулі-шпигуни і раніше літали над США, але Трамп це приховув
Перші випадки прольотів китайських аеростатів над США класифікували як НЛО. Фото: eastnews.ua

За президентства Дональда Трампа аеростати з Китаю вторгалися в повітряний простір Сполучених Штатів Америки щонайменше тричі.

Проте ці вторгнення не потрапляли в новини, оскільки випадки потрапляння китайських аеростатів-шпигунів у повітряний простір США класифікували як НЛО, повідомляє The New York Times із посиланням на власні джерела.

"Американські військові виявили, що подібні аеростати з КНР тричі вторгалися в повітряний простір США з січня 2017 року по січень 2021-го. Проте навіть вищому складу американських військових знадобився деякий час, щоб дізнатися про ці випадки, оскільки деякі з них спочатку класифікували як НЛО", – пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збиття повітряної кулі в США ‒ Китай "сильно невдоволений"

Повітряні кулі є причиною багатьох непояснених інцидентів, які військово-морські сили та інші військові служби відстежували останніми роками. Попередні випадки, як і інші незрозумілі події, були передані цільовій групі Пентагону, якій доручено розслідувати НЛО та інші повітряні явища.

"Коли випадки НЛО все ж пов'язали із Китаєм, офіційні особи тримали інформацію в таємниці, щоб не повідомити КНР про те, що їхні спроби стеження були розкриті", – йдеться в повідомленні.

Китайський аеростат збили 4 лютого. Перед цим Сполучені Штати Америки закрили частину повітряного простору. Повітряний простір закрили над Північною Кароліною і Південною Кароліною на тлі ситуації зі розвідувальною повітряною кулею Китаю.

3 лютогго у Пентагоні заявили що спостерігали за кулею декілька днів, відколи вона пролетіла над північною частиною США.

Зараз ви читаєте новину «Китайські кулі-шпигуни і раніше літали над США, але Трамп це приховув». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі