неділя, 05 лютого 2023 06:28

Збиття повітряної кулі в США ‒ Китай "сильно невдоволений"

Збиття повітряної кулі в США ‒ Китай "сильно невдоволений"
У США збили китайську повітряну кулю, яку вважають шпигунською. Фото: gettyimages.com

У Китаї відреагували на збиття Сполученими Штатами Америки повітряної кулі.

Міністерство закордонних справ Китаю висловило "сильне невдоволення і протест проти застосування США сили для атаки на цивільні безпілотні літальні апарати". Про це повідомляє ВВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Куля розбрату: Китай відреагував на звинувачення США у повітряному шпигунстві

Видання цитує заяву МЗС Китаю, де вказано, що КНР "неодноразово інформувала американську сторону" що аеростат призначений для цивільного використання. У Китаї також стверджують, що він потрапив на територію США "через форс-мажорні обставини – це була абсолютно випадковість".

Перед цим виявлення повітряної кулі спричинило дипломатичну кризу. А державний секретар США Ентоні Блінкен навіть скасував поїздку до Китаю, заплановану на ці вихідні, через "безвідповідальний вчинок".

Китайський аеростат збили 4 лютого. Перед цим Сполучені Штати Америки закрили частину повітряного простору. Повітряний простір закрили над Північною Кароліною і Південною Кароліною на тлі ситуації зі розвідувальною повітряною кулею Китаю.

3 лютогго у Пентагоні заявили що спостерігали за кулею декілька днів, відколи вона пролетіла над північною частиною США.

Зараз ви читаєте новину «Збиття повітряної кулі в США ‒ Китай "сильно невдоволений"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі