пʼятниця, 11 серпня 2023 13:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Німеччина передасть Україні далекобійні ракети Taurus, але Шольц назвав умову – Spiegel

Німеччина передасть Україні далекобійні ракети Taurus, але Шольц назвав умову – Spiegel
У Німеччині розглядають можливість надання Україні ракет Taurus. Фото: wikipedia.org

Уряд Німеччини розглядає можливість передачі Україні далекобійних крилатих ракет Taurus зі складів Бундесверу.

Зробити це можуть у найближчі місяці, однак, канцлер Олаф Шольц хоче перед тим їх модифікувати. Про це, посилаючись на свої джерела, повідомляє Spiegel.

Видання зазначає, що зараз щодо цього питання тривають засекречені переговори з представниками оборонної промисловості. А Шольц хоче внести технічні модифікації в ракети, щоб унеможливити удари Києвом по російській території, що не стосується окупованого РФ Криму.

Джерела видання зазначають, що канцлер "дуже стурбований" ескалацією війни. Тому міністерство оборони ФРН звернулося до виробника Taurus з проханням інтегрувати в ракети відповідне обмеження для програмування цілей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європейський дипломат назвав людину, яка гальмує постачання ракет ATACMS в Україну

За даними Spiegel, Шольц не схвалить постачання ракет, поки не переконається в їхній модифікації. У промислових колах кажуть, що таке обмеження системи цілком можливе, але воно займе кілька тижнів.

Якщо раніше канцлер ФРН був готовий надати Taurus лише за умови, що США передадуть Києву свої далекобійні ракети ATACMS, то нині ця умова вже не відіграє головної ролі.

Taurus – це авіаційна крилата ракета класу "повітря-земля", призначена для високоточних ударів та ураження високозахищених і заглиблених цілей. Taurus є конкурентом і аналог крилатої ракети Storm Shadow.

Ракета перебуває на озброєнні Збройних сил Німеччини від 2005 року та має дальність ураження 500 км.

Німецький уряд має намір оголосити про постачання крилатих ракет Taurus в Україну вже "найближчим часом". У правлячій партії стверджують, що Повітряні сили Німеччини вже дали "зелене світло" на поставку цих ракет ЗСУ.

За даними джерел у ФРН, ключові фракції у парламенті Німеччини досягли консенсусу щодо передачі Україні далекобійних ракет Taurus.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина передасть Україні далекобійні ракети Taurus, але Шольц назвав умову – Spiegel». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі