субота, 03 червня 2023 10:49

"Не можна бути спокійним" ‒ Остін у Сінгапурі назвав загрози для світу

"Не можна бути спокійним" ‒ Остін у Сінгапурі назвав загрози для світу
Міністр оборони США Ллойд Остін виступив на форумі з безпеки у Сінгапурі. Фото: gettyimages.com

Розв'язана Росією війна проти України показала, наскільки небезпечним став би світ, якби великі країни могли безкарно нападати на своїх менших сусідів.

Про це під час виступу на безпековому форумі в Сінгапурі "Діалог Шангрі-Ла" сказав міністр оборони США Ллойд Остін, повідомляє Укрінформ.

На початку промови він привітав присутніх у залі міністрів оборони та високих гостей, в тому числі й українського міністра Олексія Резнікова.

"Один міністр оборони доклав особливих зусиль, аби бути сьогодні тут. Це мій хороший друг Олексій Резніков із України", ‒ сказав Остін.

За його словами, "присутність українського міністра на цьому форумі нагадує, що не можна бути спокійним, доки Україна не перебуває в безпеці".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай не захотів зустрічатися з міністром оборони США

Він наголосив, що всі країни повинні дотримуватися правил мирного співіснування. Остін також підкреслив особливу роль у цьому об'єднань держав-однодумців.

"Наші спільні цілі чіткі: стримувати агресію та посилювати правила й норми, які підтримують мирний розвиток і запобігають конфліктам", ‒ заявив Остін.

За словами глави Пентагону, США прагнуть забезпечити для всіх країн безперешкодний й вільний доступ до міжнародного повітряного простору та міжнародних вод, щоб кожна країна "могла літати, плавати та діяти там, де це дозволяє міжнародне право".

"Ми тісно співпрацюємо з союзниками, щоб покращити наші спільні позиції в Індо-Тихоокеанському регіоні. Ми також глибоко віддані тому, щоб наші союзники та партнери мали можливості, необхідні для стримування агресії і збереження стабільності. Більш спроможні союзники та партнери збільшують нашу спільну безпеку", ‒ сказав Остін.

Сполучені Штати Америки попередили світ про імовірність нової війни. Вашингтон застерігає, що війна за Тайвань може бути руйнівною.

Конфлікт вплине на світову економіку, заявив очільник Пентагону Ллойд Остін під час саміту Shangri-La Dialogue у Сингапурі.

Зараз ви читаєте новину «"Не можна бути спокійним" ‒ Остін у Сінгапурі назвав загрози для світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі