субота, 28 жовтня 2023 00:55

Наступ на Сектор Гази: ООН ухвалила резолюцію про негайне припинення вогню

Наступ на Сектор Гази: ООН ухвалила резолюцію про негайне припинення вогню
ООН прийняла резолюцію щодо обстрілів Сектора Гази. Фото: aa.com.tr

ООН ухвалила резолюцію про негайне припинення вогню в Секторі Гази.

Резолюція закликає припинити бойові дії у Газі, звільнити всіх заручників, захистити мирних жителів та гуманітарні організації, а також забезпечити доставку гуманітарної допомоги до сектору. Про осуд терористів ХАМАС у документі не йдеться, повідомляє Times of Israel.

Резолюцію, яку подала Йорданія, підтримали 120 країн світу. Проти проголосували 14 країн, включаючи США, Австрію, Хорватію, Чехію, Угорщину, Ізраїль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїль наступає. Наземні операції у Секторі Гази розширили

45 країн утрималися, включаючи Україну.

Канада запропонувала додати до резолюції осуд терористів ХАМАС. Більшість членів підтримали цю пропозицію, але її не прийняли через брак голосів.

Міністр зовнішніх справ Ізраїля Елі Коен заявив, що країна знищить ХАМАС.

"Ми категорично відкидаємо огидний заклик Генеральної Асамблеї ООН до припинення вогню. Ізраїль має намір ліквідувати ХАМАС так само, як світ мав справу з нацистами та ІДІЛ", - зазначив він у Twitter.

Резолюція ООН не має юридичних підстав, але вона показує, що більшість країн світу підтримують палестинців після нападу ХАМАСу на Ізраїль.

Вночі проти 27 жовтня Ізраїль провів уже другу операцію на території Сектора Гази.

ЦАХАЛ направив танки та війська в Газу й завдав ударів по об'єктах терористичного угрупування ХАМАС. Рейд поблизу району Шуджайя на сході міста Газа був здійснений силами піхоти, бойової та бронетехніки. Ізраїльські безпілотники та бойові гелікоптери забезпечували повітряне прикриття.

7 жовтня бойовики ХАМАСу вбили 1400 людей в Ізраїлі. Це є безпрецедентним з моменту заснування цієї держави. Після атаки терористів Ізраїль оголосив війну.

Зараз ви читаєте новину «Наступ на Сектор Гази: ООН ухвалила резолюцію про негайне припинення вогню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі