пʼятниця, 05 липня 2024 14:31

Візит Орбана до Росії прокоментували Боррель і фон дер Ляєн

Візит Орбана до Росії прокоментували Боррель і фон дер Ляєн
Візит Віктора Орбана не пов'язаний з головуванням у Раді ЄС. Фото: Кремлин.рф

Візит прем'єр-міністра Віктора Орбана до Росії проходить винятково у рамках двосторонніх відносин між Угорщиною та Росією і не пов'язаний з головуванням у Раді ЄС.

Про це вказано в офіційній заяві глави дипломатії ЄС Жозепа Борреля, пише "Європейська правда".

Угорщина на ротаційній основі головує у Раді Євросоюзу до 31 грудня 2024 року.

"Це не передбачає жодного зовнішнього представництва ЄС. За це відповідає президент Європейської ради на рівні глав держав або урядів, а також високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки на рівні міністрів", – зазначив Боррель.

Він наголосив, що прем'єр-міністр Орбан не отримав жодного мандата від Ради ЄС на візит до Москви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Орбан підтвердив, що Зеленський не підтримав його "мирний план" щодо РФ

"Позиція ЄС щодо загарбницької війни Росії проти України відображена у багатьох висновках Європейської ради. Ця позиція виключає офіційні контакти між ЄС та президентом Путіним. Таким чином, прем'єр-міністр Угорщини не представляє ЄС у жодній формі", - пояснив Боррель.

Глава дипломатії ЄС нагадав, що російському диктатору Володимиру Путіну висунув звинувачення Міжнародний кримінальний суд і видана ордер на його арешт.

Візит Орбана прокоментувала і президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

"Умиротворення не зупинить Путіна. Тільки єдність і рішучість прокладуть шлях до всеосяжного, справедливого і тривалого миру в Україні", - написала вона у Twitter.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан прибув до Москви. Він написав у Twetter, що його "місія миру" триває. Орбан збирається зустрітися з російським диктатором Володимиром Путіним.

Зараз ви читаєте новину «Візит Орбана до Росії прокоментували Боррель і фон дер Ляєн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі