понеділок, 08 липня 2024 10:36

У Франції офіційно оголосили результати виборів

У Франції офіційно оголосили результати виборів
Ліві посіли перше місце, а ультраправі стали третіми. Фото: pixabay.com

У Франції за підсумками результатів другого туру дострокових парламентських виборів перемогу здобув альянс лівих.

Водночас друге місце отримав пропрезидентський блок, повідомляє Reuters. Правопопулістське "Національне об'єднання" із соратниками опинилося на третьому місці.

"Лівий "Народний фронт" отримав 182 місця, блок пропрезидентських сил Еммануеля Макрона "Разом" - 168, а ультраправе "Національне об'єднання" Марін Ле Пен та її союзників - 143", - свідчать дані Міністерства внутрішніх справ країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори в парламент Франції завершились з неочікуваним результатом: дані екзитполу

Лідер "Нескореної Франції" з альянсу лівих Жан-Люк Меланшон вже заявив, що президент Макрон повинен запросити "Народний фронт" керувати країною.

Голова партії Макрона Стефан Сежурне заявив, що готовий працювати з основними партіями, але виключив будь-яку угоду з політичною силою Меланшона.

Французький лідер тим часом заявив, що чекатиме, поки новий склад парламенту знайде якусь структуру, аби вирішити, яким буде його наступний крок.

Прем'єр Франції Габріель Атталь подав у відставку після оголошення результатів другого туру виборів до парламенту. Разом з тим, Атталя обрали одним із членів нового парламенту. Він здобув перемогу в 10-му окрузі Конгресу О-де-Сен І тепер буде депутатом Національних зборів.

Після оголошення попередніх результатів виборів у Парижі та інших містах Франції почалися заворушення.

Зараз ви читаєте новину «У Франції офіційно оголосили результати виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі