четвер, 13 жовтня 2022 07:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Надійде найближчими тижнями: Макрон анонсував нову військову допомогу Україні від Франції

Надійде найближчими тижнями: Макрон анонсував нову військову допомогу Україні від Франції
Президент Франції Еммануель Макрон анонсував постачання Україні шести Caesar та зенітних ракет. Фото: facebook.com/EmmanuelMacron

Франція працює над постачанням шести додаткових гаубиць Caesar, які мали бути передані Данії, а також зенітних ракет.

Франція хоче допомогти Україні захистити своє небо від ударів російських ракет і дронів. Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон, пише France 2.

Він зазначив, що нова військова допомога надійде "найближчими тижнями". Однак не уточнив, скільки саме ракет передадуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велика Британія відреагувала на удари по Україні новими поставками озброєння

Франція може передати Україні протиповітряні ракети малої дальності Crotale, які використовують для перехоплення ракет і літаків на низькій висоті.

Також президент Франції розповів, що Париж надає Києву розвідувальні дані, але заперечує, що йдеться про напад України на територію Росії.

Caesar ‒ це французька самохідна артилерійська установка 155 мм, призначена для знищення живої сили, артилерійських батарей, дзотів. А також для забезпечення проходів мінними полями й польовими загородженнями.

Франція також передасть Україні 20 броньованих машин Bastion. Контракт ще не підписаний, але постачання Bastion може відбутися скоро, повідомили La Tribune та BFMTV.

Днями президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Еммануелем Макроном. Зеленський подякував Макрону за рішуче засудження незаконних референдумів у Донецькій, Луганській, Запорізькій і Херсонській областях, а також спроби незаконної анексії Росією цих територій України.

Зараз ви читаєте новину «Надійде найближчими тижнями: Макрон анонсував нову військову допомогу Україні від Франції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі