понеділок, 10 червня 2024 10:43

Міністр військового кабінету Ізраїлю подав у відставку

Міністр військового кабінету Ізраїлю подав у відставку
Відразу після оголошення про відставку Бенні Ганца ультраправий міністр національної безпеки Ітамар Бен-Гвір зажадав собі місце у військовому кабінеті. Фото: eastnews.ua

Міністр військового кабінету Ізраїлю Бенні Ганц подав у відставку.

Він оголосив про відставку з уряду прем'єра Беньяміна Нетаньягу через поглиблення розбіжностей у планах щодо перемоги в Секторі Гази та післявоєнного відновлення території, повідомляє ВВС.

"Нетаньягу заважає нам наблизитися до справжньої перемоги, яка є виправданням триваючої болючої кризи", - заявив Ганц.

Він закликав Нетаньягу призначити дату виборів, а також заявив, що виходить з партії "Національна єдність", яку очолював.

Нетаньягу відреагував на відставку Ганца:

"Зараз не час виходити з боротьби, зараз час об'єднати зусилля".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звільнили чотирьох заручників: Ізраїль провів операцію в Газі

Після оголошення про відставку Ганца ультраправий міністр національної безпеки Ітамар Бен-Гвір запросив місце у військовому кабінеті. Бен-Гвір входить до правої коаліції, яка погрожувала вийти з уряду і розвалити його, якщо Ізраїль прийме пропозицію про припинення вогню, висунуту президентом США Джо Байденом.

Бенні Ганц - генерал армії у відставці та частий критик Нетаньягу. Він був членом ізраїльського військового кабінету, куди ввійшов після нападу ХАМАС 7 жовтня. Ганц приймав ключові рішення, разом із Нетаньягу і міністром оборони Йоавом Галланом.

"Вплив Ганца в уряді широко розглядався як противага впливу ультраправих членів коаліції Нетаньягу. Його відставка не призведе до відставки ізраїльського уряду, оскільки Нетаньягу все ще матиме стабільну більшість у 120-місцевому Кнесеті з 64 депутатів", - пише видання.

У неділю також пішов у відставку бригадний генерал Аві Розенфельд, який очолював дивізію ЦАХАЛу в Газі. Він став першим бойовим командиром ЦАХАЛу, який пішов у відставку після початку війни.

Лідери країн G7 підтримали план припинення вогню в Секторі Гази, який запропонував президент США Джо Байден. Вони вважають, що запропонована угода призведе, зокрема, до звільнення всіх заручників.

Влада Ізраїлю зробила нову пропозицію щодо закінчення війни в Секторі Гази. Йдеться про припинення вогню, виведення військ та звільнення всіх заручників. Відповідну пропозицію повідомив президент Сполучених Штатів Джо Байден. Також текст угоди було передано бойовикам ХАМАС.

Зараз ви читаєте новину «Міністр військового кабінету Ізраїлю подав у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі