субота, 24 лютого 2024 10:08

Майже пів мільйона доларів штрафу - суд у США прийняв рішення щодо Трампа

Майже пів мільйона доларів штрафу - суд у США прийняв рішення щодо Трампа
Суд у Нью-Йорку ухвалив рішення у справі про шахрайство Дональда Трампа. Фото: gettyimages.com

Суд штату Нью-Йорк офіційно зобов'язав експрезидента США Дональда Трампа виплатити $454,2 млн після того, як його визнали винним у справі про шахрайство з нерухомістю.

Ця сума включає штраф у розмірі $354,9 млн, а також відсотки, повідомляє Reuters

Окрім того, суддя зобов'язав дорослих синів Трампа, Дональда Трампа-молодшого та Еріка, виплатити майже по $4,7 млн кожного, а колишнього фінансового директора Trump Organization Аллена Вайссельберга - $1,1 млн, включаючи відсотки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Борис Джонсон підтримав Трампа: "світ при ньому почувався безпечніше"

Загальна сума виплат становить $464,6 млн. Понад $114 тис. відсотків будуть продовжувати нараховуватися щодня, в основному тільки для Трампа. Рішення щодо цього питання суд оприлюднив у п'ятницю.

Генеральний прокурор Летиція Джеймс звинуватила відповідачів у незаконному завищенні вартості майна Трампа з метою завищення його статків і отримання кращих умов кредитування та страхування.

Видання зазначає, що Трампу заборонено протягом трьох років обіймати керівні посади в будь-якій нью-йоркській компанії або отримувати кредити в банках, зареєстрованих у штаті. А його дорослі сини отримали дворічні заборони на керівні посади.

Американські науковці визначили Дональда Трампа найгіршим президентом в історії США. Він став останнім у рейтингу президентської величі експертно-наукового опитування Presidential Greatness Project, яке фіксує ставлення американської наукової спільноти до президентів Сполучених Штатів.

Водночас чинний глава Білого дому Джо Байден опинився на 14 сходинці серед найкращих американських лідерів.

Зараз ви читаєте новину «Майже пів мільйона доларів штрафу - суд у США прийняв рішення щодо Трампа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі