вівторок, 20 лютого 2024 07:46

Трампа назвали найгіршим президентом в історії США

Трампа назвали найгіршим президентом в історії США
Дональда Трампа назвали найгіршим президентом в історії США. Фото: eastnews.ua

Американські науковці визначили Дональда Трампа найгіршим президентом в історії США. Він став останнім у рейтингу президентської величі експертно-наукового опитування Presidential Greatness Project, яке фіксує ставлення американської наукової спільноти до президентів Сполучених Штатів.

Чинний глава Білого дому Джо Байден опинився на 14 сходинці серед найкращих американських лідерів, пише The Hill.

"Експерти, які спеціалізуються на інституті президентства, поставили Трампа на останнє місце в рейтингу президентів, проведеного з 15 листопада по 31 грудня 2023 року. Основна мета цього опитування полягала у створенні рейтингу президентської величі, що охоплює всіх американських президентів від Джорджа Вашингтона до Джо Байдена", - сказано в повідомленні.

Респонденти мали оцінити відчуття величі кожного президента за шкалою від нуля до 100, де нуль - повний провал президентства, 50 - середній показник, а 100 - найвищий. Рейтинги кожного президента усереднили, щоб створити список.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США заявили про небезпеку "путінського крила" в Республіканській партії

Найвидатнішим очільником США фахівці визнали Авраама Лінкольна. Барак Обама посів сьоме місце.

Результати рейтингу 2024 року приблизно схожі з попередніми, які публікувалися у 2015 та 2018 роках, зазначають організатори. Однак в останньому списку все ж є розбіжності.

За Лінкольном із результатом у 95,03 бали ідуть Франклін Рузвельт (90,83), Джордж Вашингтон (90,32), Тедді Рузвельт (78,58), Томас Джефферсон (77,53). До першої десятки також входять президенти Труман, Обама, Ейзенхауер, Ліндон Джонсон і Джон Кеннеді. Причому, з часу попереднього опитування в 2018 році кілька президентів суттєво перемістилися в рейтингу. Зокрема, Барак Обама та Вілліс Грант піднялися на дев'ять позицій, тоді як Ендрю Джексон втратив 12 пунктів, а Келвін Кулідж опустився вниз на сім сходинок.

У 2018 році Трамп перебував на передостанньому місці. Раніше найгіршим президентом в історії США вважався Джеймс Бьюкенен, який очолював країну у 1857-1861 роках. Він відомий своєю нерішучістю, що призвело до розколу півднем і північчю. Зараз він перебуває на передостанньому місці, перед Трампом.

Президент США Джо Байден у п'ятницю, 16 лютого, відреагував на інформацію про смерть ув'язненого російського опозиціонера Олексія Навального.

У своєму зверненні Байден сказав, що не здивований і обурений цими новинами, "як і мільйони людей по всьому світу". У смерті опозиціонера лідер США звинуватив російського диктатора Володимира Путіна.

Зараз ви читаєте новину «Трампа назвали найгіршим президентом в історії США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі