понеділок, 19 лютого 2024 09:28

У США заявили про небезпеку "путінського крила" в Республіканській партії

У США заявили про небезпеку "путінського крила" в Республіканській партії
Колишня представниця республіканців Ліз Чейні заявила про "путінське крило" в Республіканській партії США. Фото: gettyimages.com

У Республіканській партії США є "путінське крило", яке хоче захопити владу у Білому домі.

Про це сказала колишня представниця республіканців Ліз Чейні після того, як експрезидент Дональд Трамп відреагував на смерть відвертого критика Кремля Олексія Навального, фактично не згадавши ні його, ні президента Росії Володимира Путіна, пише CNN.

"Ми повинні серйозно поставитися до того, до якої міри у вас зараз є путінське крило в Республіканській партії. Я вважаю, що проблема цього виборчого циклу полягає в тому, щоб путінське крило Республіканської партії не захопило Західне крило Білого дому", - сказала Чейні.

Видання наголошує, що реакції президента США Джо Байдена і Трампа на смерть ув'язненого російського опозиціонера кардинально відрізнялися.

Так, Байден рішуче поклав провину на "Путіна і його головорізів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден згадав про обіцянку "руйнівних наслідків" для РФ у випадку смерті Навального

"Не робіть помилки: Путін несе відповідальність за смерть Навального. Путін несе відповідальність. Те, що сталося з Навальним, є ще одним доказом жорстокості Путіна. Нікого не можна обдурити", - сказав Байден.

Водночас Трамп нічого не сказав безпосередньо про Навального в дописі, який його кампанія назвала офіційною відповіддю на смерть опозиціонера. Натомість він більше 20 разів публікував дописи на різні теми, включаючи його кримінальні справи та політичних опонентів.

За словами Чейні, коли Трамп, наприклад, обіцяє відплату, то те, що Путін зробив з Навальним, "це те, як виглядає відплата в країні, де лідер не підпорядковується верховенству права".

Видання нагадує, що раніше Трамп також заявив, що заохочував би Росію робити "все, що вона захоче" з будь-якою країною-членом НАТО, яка не дотримується рекомендацій щодо витрат, і не пропонував би такій країні захист США. Це позиція, яка, за словами глави НАТО Єнса Столтенберга, "підриває всю нашу безпеку, включно з безпекою США, і наражає американських і європейських солдатів на підвищений ризик".

Чейні наголосила, що цим він фактично дав зрозуміти, що за адміністрації Трампа Сполучені Штати навряд чи будуть дотримуватися своїх зобов'язань перед НАТО.

Такі коментарі Трампа Чейні назвала "небезпечними" і сказала, що вони демонструють "повне нерозуміння ролі Америки у світі".

Вона також заявила, що ще не прийняла рішення про те, чи буде балотуватися в президенти як третя сторона, але запевнила, що зробить "все необхідне, щоб перемогти Дональда Трампа".

Президент США Джо Байден у п'ятницю, 16 лютого, відреагував на інформацію про смерть ув'язненого російського опозиціонера Олексія Навального.

У своєму зверненні Байден сказав, що не здивований і обурений цими новинами, "як і мільйони людей по всьому світу". У смерті опозиціонера лідер США звинуватив російського диктатора Володимира Путіна.

Зараз ви читаєте новину «У США заявили про небезпеку "путінського крила" в Республіканській партії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі