пʼятниця, 23 лютого 2024 17:28

Борис Джонсон підтримав Трампа: "світ при ньому почувався безпечніше"

Борис Джонсон підтримав Трампа: "світ при ньому почувався безпечніше"
Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон закликав не боятися повернення Дональда Трампа. Фото: ОП

Колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон вважає, що у часи президентства Дональда Трампа світ був безпечнішим і стабільнішим.

Він практично схвалив можливе повернення Трампа у Білий дім на Конференції консервативних політичних дій у Вашингтоні, повідомляє Politico.

"Коли ви озираєтеся на останній термін перебування Трампа на посаді, немає сумнівів, що світ почувався безпечніше, спокійніше і стабільніше. Зараз більша частина світу прагне стабільності, яка супроводжує сильне і рішуче американське лідерство", - заявив Джонсон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп не зможе закінчити війну в Україні за добу - Зеленський

Джонсон і Трамп мали відносно близькі стосунки. Водночас колишній прем'єр є вірним союзником президента Володимира Зеленського. Після своєї відставки він закликав Трампа і його прихильників не відмовлятися від військової допомоги Україні.

"Багато хороших людей з добрими намірами тремтять, як бланманже, від ідеї нового президентства Трампа, і я не зовсім розумію, чому вони так стурбовані", - підкреслив Джонсон.

Кандидат у президенти США Дональд Трамп, якщо переможе, планує жорстко погрожувати і Україні, і Росії, примушуючи держави до негайних переговорів. У цьому полягає його "мирний план", пишуть західні ЗМІ.

Трамп планує шантажувати Україну припиненням американської військової допомоги. А Росію він хоче спонукати до переговорів погрозами збільшити поставки зброї Україні.

Зараз ви читаєте новину «Борис Джонсон підтримав Трампа: "світ при ньому почувався безпечніше"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі