пʼятниця, 21 серпня 2020 14:29

Лукашенко заявив, що вирішить ситуацію з протестами в найближчі дні

Лукашенко заявив, що вирішить ситуацію з протестами в найближчі дні
Лукашенко заявив, що ситуація не є складною. Фото: Reuters

Виконувач обов'язків президента Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ситуація в країні не є катастрофічною.

Сказав, що "вирішить проблему в найближчі дні", передає "Белта".

"Ви люди робочі, знаєте, що гроші заробляються ось таким чином. Іноді, буває, на вулиці, але це недовго. Ну заробили трохи, тільки країну не треба руйнувати. Це ми дозволити не можемо, тому що знаємо, чого вона нам коштувала", - сказав під час візиту на агрокомбінат "Дзержинський".

Лукашенко заявив, що ситуація в країні дуже політизована. Розповів, що в одному з цехів до нього підійшла працівниця і сказала слова підтримки. Побажала вистояти. Лукашенко говорить, що ситуація не настільки складна, щоб потрібно було "вистоювати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меркель: "Ми говоримо з Росією. Лукашенко не йде на контакт"

"У Мінську, ще десь, комусь не подобається. Це природно. Але це не повинно вас хвилювати, це моя проблема, яку я повинен вирішувати, і ми її вирішуємо. І повірте, в найближчі дні вирішимо", - сказав Олександр Лукашенко.

9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. Згідно з офіційними даними ЦВК, Олександр Лукашенко набрав 80,1% голосів виборців, його головний опонент Світлана Тихановська - 10,1%. Тисячі жителів Білорусі, не згодних з результатами виборів, вийшли на акції протесту, відбулися зіткнення з силовиками. 15 серпня Лукашенко після телефонної розмови з Путіним сказав, що президент РФ пообіцяв всебічну допомогу щодо забезпечення безпеки країни. Лукашенко неодноразово заявляв, що ситуацію в Білорусі розхитують ззовні. 16 серпня після ще однієї телефонної розмови в пресслужбі Лукашенка повідомили, що вони з Путіним мають намір спільно реагувати "в разі загострення ситуації в частині зовнішніх загроз". 19 серпня ЄС заявив, що не визнає президентські вибори в Білорусі. Паралельно Захід готує пакет санкцій проти осіб, причетних до розгону протестувальників і вбивств. 20 серпня в Білорусі відкрили справу про захоплення влади опозицією.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко заявив, що вирішить ситуацію з протестами в найближчі дні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі