середа, 19 серпня 2020 19:14

"У Мінську не повинно бути більше ніяких заворушень" - Лукашенко роздав доручення після засідання Ради безпеки

"У Мінську не повинно бути більше ніяких заворушень" - Лукашенко роздав доручення після засідання Ради безпеки
Лукашенко озвучив підсумки засідання та роздав конкретні доручення керівникам регіонів. Фото: BBC

У Білорусі після засідання Ради безпеки особа, що виконує обов'язки президента країни, Олександр Лукашенко, озвучив підсумки засідання та роздав конкретні доручення керівникам регіонів.

Завдання державних структур стосувалося питань стабілізації обстановки в країні – забезпечення безпеки, підтримання правопорядку, стійкої роботи підприємств та організацій, діяльність ЗМІ, інформування зарубіжних лідерів про ситуацію в Білорусі, - повідомляє БЕЛТА.

Державному прикордонному комітету Лукашенко доручив посилити охорону державного кордону по всьому периметру з метою недопущення в Білорусь з інших країн бойовиків, зброї, боєприпасів та грошей для фінансування протестів.

"Платять людям, які хочуть заробляти. З квіточками постояти, ще щось зробити. Звісно, не всі такі, але великі гроші все ж надходять ", - сказав Лукашенко

Міністерству оборони Лукашенко наказав приділяти особливу увагу пересуванню військ НАТО на територію Польщі і Литви.

"Ми повинні відслідковувати напрямки їхнього руху та задуми. На Гродненському напрямку змушують задуматися. Тому нам обов'язково треба вжити заходів та не соромитися виводити наші збройні сили, і техніку на напрямки їхнього пересування", - заявив виконувач обов'язків президента Білорусі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Координаційна рада білоруської опозиції не боїться погроз Лукашенка

Міністерству внутрішніх справ Лукашенко доручив не допускати заворушень в країні, а особливо в Мінську.

"У Мінську не повинно бути більше ніяких заворушень. Люди втомилися, люди вимагають спокою та миру. І ми цю спокійну країну мусимо їм повернути", - підкреслив Лукашенко. Крім того, він вимагав захищати робочі колективи, які стоять на вулицях Білорусі.

Комітету державної безпеки Лукашенко доручив відшукати організаторів вуличних заворушень та припинити їхні дії.

Міністерству закордонних справ Лукашенко доручив організувати роботу з наданням керівникам західних держав інформації про ситуацію в Білорусі.

"Їм просто треба розповідати, що відбувається в Білорусі. Щоб цю інформацію отримали і Меркель, і Макрон, і Дуда, і Науседа, і Зеленський. Щоб вони знали, що відбувається в Білорусі, офіційну точку зору", - сказав Лукашенко .

ЗМІ ж мають роз'яснювати, розповідати, попереджати людей, що програма цієї" чорної сотні " - шлях у прірву до знищення Білорусі як суверенної і незалежної держави інформації.

Особа, що виконує обов'язки президента Білорусі, Олександр Лукашенко, назвав страйк у країні "погрозами й атакою" на робочих заводів і фабрик. Він заявив про "погрози на адресу сімей військових, міліції, спецслужб, державних службовців", передає "БелТА". Лукашенко вважає, що складнощі в суспільно-політичній ситуації залишаються. І пообіцяв "розібратися" з мітингувальниками.

Зараз ви читаєте новину «"У Мінську не повинно бути більше ніяких заворушень" - Лукашенко роздав доручення після засідання Ради безпеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі