середа, 19 серпня 2020 14:37

Лукашенко пообіцяв розібратися з мітингувальниками в Білорусі

Лукашенко пообіцяв розібратися з мітингувальниками в Білорусі
Лукашенко вважає, що складнощі у плані суспільно-політичної ситуації залишаються. Фото: NEXTA

Особа, що виконує обов'язки президента Білорусі, Олександр Лукашенко, назвав страйк в країні "погрозами і атакою" на робочих заводів і фабрик.

Він заявив про "погрози на адресу сімей військових, міліції, спецслужб, державних службовців", передає "БелТА".

Лукашенко вважає, що складнощі у плані суспільно-політичної ситуації залишаються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Страйк у Білорусі триває - пряма трансляція подій

"Ви, робітники, господарі на цьому заводі, а з цими мітингувальниками, які вас зустрічають на прохідній, ми розберемося", - заявив він.

Сьогодні 11-й день протестів у країні, зокрема четвертий день національного страйку. Люди вимагають провести нові вибори президента, однак Лукашенко каже, що цього не буде.

Із 9 серпня у Білорусі тривають протести. Люди відмовляються визнавати результати президентських виборів. Центрвиборчком країни заявляє, що вшосте переміг 65-літній Олександр Лукашенко. Набрав 80 відсотків голосів. Він на цій посаді 26 років. В опозиціонерки 37-річної Світлани Тихановської - 9,9 процента. Хоч екзитполи прогнозували перемогу їй. Проти людей застосовують водомети, світлошумові гранати, сльозогінний газ. Спецпризначенці стріляють гумовими кулями. 11 серпня Світлана Тихановська виїхала в Литву. Перед тим на відео закликала припинити протести й уникнути кровопролиття. Опозиція каже, зробила це під тиском: її 7 годин утримували у будівлі центрвиборчкому.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко пообіцяв розібратися з мітингувальниками в Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі