вівторок, 27 червня 2023 10:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Лукашенко отримав від Путіна подарунок за переговори з Пригожиним

Лукашенко отримав від Путіна подарунок за переговори з Пригожиним
Москва уклала з Мінськом новий контракт щодо газу. Фото: eastnews.ua

Білорусь протягом трьох років буде отримувати газ за ціною $128,52 за тисячу кубів.

Російський президент Володимир Путін подякував самопроголошеному президенту Білорусі Олександру Лукашенку "за виконану роботу" із зупинки ПВК "Вагнер". Ціна на газ є подарунком за це, повідомив посол Білорусі у РФ Дмитро Крутой в інтерв'ю росЗМІ.

Рішення Путіна поширюється на весь термін дії контракту з Газпромом, який укладено до 2031 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ISW: Білорусь може стати пасткою для Пригожина

"До грудня Путіну та Лукашенку представлять методику, яка дозволить зблизити формули розрахунків цін на газ з урахуванням структур економіки обох країн", – вказав дипломат.

Росія та Білорусь також підпишуть угоду щодо спільного ринку електроенергії. За словами Крутого, вона, "за великим рахунком, уже готова".

У Російській Федерації не закрили кримінальну справу проти засновника приватної військової компанії "Вагнер" Євгена Пригожина. ФСБ Росії продовжує розслідувати справу про заколот.

24 червня Пригожин з групою своїх прибічників захопив у Ростові штаб південного воєнного округу. На прохання вивести бійців з території штабу він відповів відмовою, а тоді заявив, що "іде на Москву".

Ввечері 24 червня Пригожин говорив із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком. Після цього заявив, що розвертає колони і йде у зворотному напрямку в польові табори.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко отримав від Путіна подарунок за переговори з Пригожиним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі