вівторок, 27 червня 2023 07:23

Спецтема: Війна Росії проти України

ISW: Білорусь може стати пасткою для Пригожина

ISW: Білорусь може стати пасткою для Пригожина
Білоруський режим може видати Росії "вагнерівців". Фото: eastnews.ua

Білоруський режим не надасть ПВК "Вагнера" надійного притулку, якщо Москва не втрутиться.

Для власника ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина Білорусь може виявитись пасткою, пише ISW.

Кремль швидше за все буде вважати зрадниками найманців, які підуть за Пригожіним до Білорусі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США продовжать тиск на ПВК "Вагнер"

Ймовірно, російський президент Володимир Путін особисто пообіцяв, що у Білорусі найманці будуть у безпеці.

"Довгострокова цінність цієї обіцянки все ж таки сумнівна. Бойовики в Білорусі навряд чи зможуть сховатися від російських розпоряджень про екстрадицію, якщо Путін звинуватить їх у державній зраді", – йдеться у повідомленні.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко раніше передавав Москві 33 затриманих найманців після того, як використав їх як важіль проти Кремля 2020 року. Він може так зробити знову.

У Російській Федерації не закрили кримінальну справу проти засновника приватної військової компанії "Вагнер" Євгена Пригожина. ФСБ Росії продовжує розслідувати справу про заколот.

24 червня Пригожин з групою своїх прибічників захопив у Ростові штаб південного воєнного округу. На прохання вивести бійців з території штабу він відповів відмовою, а тоді заявив, що "іде на Москву".

Ввечері 24 червня Пригожин говорив із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком. Після цього заявив, що розвертає колони і йде у зворотному напрямку в польові табори.

Зараз ви читаєте новину «ISW: Білорусь може стати пасткою для Пригожина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі