вівторок, 27 червня 2023 00:15

США продовжать тиск на ПВК "Вагнер"

США продовжать тиск на ПВК "Вагнер"
США продовжать санкційний тиск на "вагнерівців". Фото: radiosvoboda

Приватна воєнна компанія "Вагнер" і надалі перебуватиме під санкціями США

Таким чином міжнародний тиск на терористів Пригожина продовжиться. Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій у Раді національної безпеки США Джон Кірбі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Великій Британії планують внести ПВК "Вагнера" до списку терористичних організацій – ЗМІ

"Ми надалі вживатимемо відповідних заходів, щоб обмежити їхню здатність продовжувати сіяти хаос і насильство, де б вони не були", – сказав Кірбі.

Він нагадав, що стосовно ПВК "Вагнера" були застосовані санкції як проти транснаціонального злочинного угруповання. Водночас ця військова компанія продовжує діяти не лише в Україні, а й у країнах Африки та інших регіонах.

Кірбі також зазначив, що наразі зарано робити оцінки й прогнози, як "вагнерівці" діятимуть далі.

У січні Сполучені Штати Америки запровадили санкції проти російської ПВК "Вагнер". Вашингтон також визнав ПВК міжнародною злочинною організацією.

24 червня Пригожин з групою своїх прибічників захопив у Ростові штаб південного воєнного округу. На прохання вивести бійців з території штабу він відповів відмовою, а тоді заявив, що "іде на Москву".

Ввечері 24 червня Пригожин говорив із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком. Після цього заявив, що розвертає колони і йде у зворотному напрямку в польові табори.

ФСБ продовжує розслідувати справу про заколот. Пригожину загрожує від 12 до 20 років позбавлення волі. І це тільки за статтею про заколот.

Зараз ви читаєте новину «США продовжать тиск на ПВК "Вагнер"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі