понеділок, 02 листопада 2020 16:15

Лукашенко хоче допомогти Макрону в діалозі з мусульманами

Лукашенко хоче допомогти Макрону в діалозі з мусульманами
Лукашенко не визнає втручання в почуття вірян. Фото: president.gov.by

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував посередництво в діалозі з мусульманами президенту Франції Еммануелю Макрону.

Мусульмани ніколи не створювали проблем у Білорусі, сказав він на зустрічі з митрополитом Мінським і Заславським Веніаміном, передає білоруське агентство БЕЛТА.

"Я часто кажу, що мусульмани на всіх виборах практично на 100 відсотків підтримували владу і мене як президента. Ми ніколи собі не дозволимо те, що недавно почав заявляти президент Франції про свободу слова та релігійні почуття: що тобі дасть це в країні, що ти починаєш критикувати мусульман? Може, йому якраз треба посередництво між ним і мусульманами? Я можу йому тут допомогти, тому що в мене з мусульманами дуже добрі відносини", - заявив Лукашенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Франції ісламісти здійснили ще два напади

Також президент наголосив, що втручання в почуття вірян категорично неприйнятне.

"Ми ніколи собі не дозволимо кидати камені у вірян. Моя позиція була завжди така: кожна людина повинна знайти свою дорогу до храму ", - додав він.

2 жовтня Еммануель Макрон заявив про необхідність боротьби з "радикальним ісламізмом". Він наголосив, що іслам - релігія, яка "переживає кризу" у всьому світі.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко хоче допомогти Макрону в діалозі з мусульманами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі