четвер, 29 жовтня 2020 16:30

У Франції ісламісти здійснили ще два напади

У Франції ісламісти здійснили ще два напади
У Франції оголосили максимальний рівень терористичної загрози. Фото:pinterest.com

У франції чоловік з ножем спробував здійснити напад на поліцейських і перехожих.

Під час нападу він вигукував ісламістські гасла. Це сталося у французькому Авіньйоні об 11:00, за кілька годин після нападу біля базиліки Нотр-Дам у французькій Ніцці. Чоловік вигукував "Аллаху Акбар", його застрелила поліція, повідомляє Liberation.

Пізніше у місті Ліон, що в центрі Франції, поліція затримала чоловіка, озброєного ножем.

Зловмисника затримали з 30-сантиметровим лезом неподалік від міської залізничної станції Перраш, повідомляє телеканал СNews.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дві сестри завдали охоронцю магазину 27 ножових поранень за прохання надіти маски

Правоохоронці припускають, що чоловік родом з Афганістану. Також повідомили, що затриманий планував сісти в трамвай і почати "заколювати пасажирів".

Слідчі вилучили у чоловіка телефон для вивчення контактів та визначення ймовірних мотивів.

Зранку 29 жовтня у французькій Ніцці ісламський фанатик напав з ножем на людей. Троє загинули внаслідок ножових поранень. Один з убитих - наглядач базиліки. Ще одну жертву нападник обезголовив.

Прем'єр країни Жан Кастекс повідомив, що у Франції оголосили максимальний рівень терористичної загрози. Президент Франції Еммануель Макрон скликає 30 жовтня Раду національної оборони.

Зараз ви читаєте новину «У Франції ісламісти здійснили ще два напади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі