вівторок, 10 листопада 2020 10:55

Команда Байдена може подати до суду через затримку оголошення переможця виборів

Команда Байдена може подати до суду через затримку оголошення переможця виборів
Кандидат в президенти США Джо Байден. Фото: Reuters

Команда обраного президента США Джо Байдена розглядає можливість судового позову через затримку визнання перемоги демократа федеральним відомством. Про це повідомляє агентство Reuters.

Американське телебачення і сайти новин оголосили Байдена переможцем виборів після того, як він отримав достатньо голосів вибірників, щоб забезпечити собі президентське крісло. Проте GSA - Генеральна адміністрація - ще не оголосила переможця виборів, а це необхідно для початку процесу передачі влади.

У законі чітко не прописано, коли GSA повинна прийняти рішення. Але представники команди Байдена кажуть, що їхня перемога очевидна, а відстрочка не виправдана навіть у разі відмови Трампа визнати поразку.

Представник команди Байдена повідомив журналістам, що розглядається можливість позову до суду, якщо GSA не підтвердить визнання обраного президента.

"Судовий позов, безумовно, можливий, але є й інші варіанти, які ми розглядаємо", - сказав чиновник, який говорив на умовах анонімності.

Затримка з боку GSA позбавляє команду Байдена доступу до мільйонів доларів федерального фінансування і можливості зустрічатися з посадовими особами спецслужб та інших відомств.

Крім того, у команди немає доступу до Держдепартаменту, який зазвичай сприяє переговорам між іноземними лідерами і обраним президентом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори не закінчилися: що кажуть у штабах Трампа і Байдена

Нагадаємо, кандидат від Демократичної партії США Джо Байден переміг на виборах 3 листопада та стане 46-м президентом США.

Зараз ви читаєте новину «Команда Байдена може подати до суду через затримку оголошення переможця виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі