четвер, 16 березня 2023 07:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Канада готується відправити ЗСУ перші танки Leopard 2

Канада готується відправити ЗСУ перші танки Leopard 2
Стало відомо, коли Канада відправить танки Leopard 2 в Україну. Фото: розміщене на ukrinform.ua

Канада передасть вісім танків Leopard 2 Україні вже найближчими тижнями.

Також держава відправить для Сил оборони тисячі снарядів. Про це заявила міністерка оборони країни Аніта Ананд на засіданні "Рамштайн-10", передає пресслужба Міністерства національної оборони Канади.

Окрім цього, держава-союзниця допоможе українським захисникам боєприпасами для артилерії та ракетами для систем протиповітряної оборони.

"Канада передасть близько 8 тисяч снарядів калібру 155 міліметрів, а також 12 зенітних ракет з арсеналу збройних сил Канади для підтримки систем ППО, розгорнутих на даний час в Україні", – йдеться у заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Канада забороняє імпорт з РФ алюмінію і сталі

Також Україні з Північної Америки передадуть понад 1,8 тис. тренувальних снарядів калібром 105 мм для танків Leopard 1. Їх Збройні сили України отримають від Данії, Німеччини й Нідерландів.

Загалом обсяг наданої Канадою фінансової, гуманітарної, військової та іншої допомоги Україні від початку повномасштабної війни перевищив $3,5 млрд.

10 зустріч у форматі "Рамштайн" 15 березня відбулася онлайн. Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що результати засідання "вселяють оптимізм".

Президент Володимир Зеленський розповів про підсумки 10-го "Рамштайну". За його словами, представники понад 50 країн обговорювали боєприпаси для захисників України, артилерію, танки й захист українського неба.

Зараз ви читаєте новину «Канада готується відправити ЗСУ перші танки Leopard 2». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі