понеділок, 24 червня 2024 06:37

Ізраїль згортає операцію в Секторі Гази

Ізраїль згортає операцію в Секторі Гази
Ізраїль згортає операцію в Секторі Гази. Фото: pixabay.com

Прем'єр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що фаза інтенсивних бойових дій проти ХАМАС у Секторі Гази завершується, створюючи умови для перекидання більшої кількості військ до північного кордону, щоб протистояти ліванському угрупованню "Хезболла".

Хоча армія близька до завершення поточного наземного наступу на місто Рафах на півдні Гази, це не означає, що війна проти ХАМАСу закінчилася, наголосив він, пише AP. Водночас у Газі потрібно буде менше військ, що звільнить сили для боротьби з "Хезболлою".

"Після завершення інтенсивної фази у нас буде можливість перекинути частину сил на північ. Ми це зробимо. У першу чергу в оборонних цілях. А також, щоб повернути наших евакуйовани жителів додому", - зазначив Нетаньягу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Ізраїлі пройшли антивоєнні протести: мітингарі вимагають від уряду піти у відставку

Ізраїль сподівається на дипломатичне вирішення кризи. Прем'єр пообіцяв, що розв'яже проблему "іншим способом", якщо буде необхідно. На запитання, коли завершиться фаза інтенсивних бойових дій, Нетаньягу відповів, що дуже скоро. Однак військові все ще будуть діяти в Газі.

"Ми можемо воювати на кількох фронтах, і ми готові до цього", - додав він.

Рада Безпеки ООН підтримала пропозиції Сполучених Штатів Америки щодо припинення вогню між Ізраїлем та Сектором Гази. За відповідну резолюцію проголосували 14 з 15 членів Радбезу, включаючи США. Росія утрималася.

Загалом план складається з трьох етапів, які мають завершитися масштабним проєктом реконструкції Гази, яка була значною мірою зруйнована під час конфлікту.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль згортає операцію в Секторі Гази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі