понеділок, 24 червня 2024 05:20

В Ізраїлі пройшли антивоєнні протести: мітингарі вимагають від уряду піти у відставку

В Ізраїлі пройшли антивоєнні протести: мітингарі вимагають від уряду піти у відставку
В Ізраїлі пройшли антиурядові протести. Фото: Еспресо

22 червня у Тель-Авіві пройшли протести з вимогою до ізраїльського уряду піти у відставку.

Протестувальники обурені, що багато заручників, яких вивезли терористи ХАМАСу до Сектору Гази, все ще перебувають у полоні, а деяких з них, можливо, вбили, повідомляє Euronews.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїль розпускає військовий кабінет: яка причина

Під час протестів відбулись сутички з поліцією. Правоохоронці штовхали та відводили протестувальників під час демонстрації. Протестувальники палили багаття.

"В Ізраїлі зростає обурення тим, як уряд країни веде війну у Секторі Гази та вирішує проблему із заручниками. Акція протесту відбулася після того, як щонайменше 39 людей, за словами представників палестинців та лікарів, загинули в результаті ізраїльських ударів на півночі анклаву", - йдеться в повідомленні.

Рада Безпеки ООН підтримала пропозиції Сполучених Штатів Америки щодо припинення вогню між Ізраїлем та Сектором Гази. За відповідну резолюцію проголосували 14 з 15 членів Радбезу, включаючи США. Росія утрималася.

Загалом план складається з трьох етапів, які мають завершитися масштабним проєктом реконструкції Гази, яка була значною мірою зруйнована під час конфлікту.

Зараз ви читаєте новину «В Ізраїлі пройшли антивоєнні протести: мітингарі вимагають від уряду піти у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі