середа, 19 жовтня 2022 11:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Іран висловив готовність до переговорів з Україною

Іран висловив готовність до переговорів з Україною
В Ірані не визнають, що постачають зброю російським окупантам, але зазначають, що країна має угоду про військове співробітництво з РФ. Фото: скріншот з відео

Речник міністерства закордонних справ Ірану Насер Канаані вкотре заперечив інформацію про те, що Тегеран відправляє зброю Москві для війни проти України.

Також Канаані заявив про готовність Ірану до переговорів з Україною, про що йдеться в повідомленні пресслужби МЗС Ірану від 18 жовтня.

"Подібні безпідставні заяви (про постачання Росії зброї Іраном. – Gazeta.ua), які ґрунтуються на неправдивій інформації та недоброзичливих припущеннях, є частиною цілеспрямованої та політично-пропагандистської кампанії, що ведеться ЗМІ деяких країн проти Ісламської Республіки Іран", – заявили там.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як поводитись у випадку атаки дрона Shahed-136

Канаані стверджує, що Іран зберігає нейтралітет щодо війни на території України й виступає проти продовження бойового конфлікту. За його словами, Іран готовий до переговорів з Україною, аби спростувати обвинувачення.

"Речник зовнішньополітичного відомства наголосив, що в цьому ключі глава зовнішньополітичного відомства Ірану провів численні зустрічі та контакти зі своїми російськими та українськими колегами", – додала пресслужба.

Україна після збиття перших дронів Shahed-136 і ударного Mohajer-6 позбавила посла Ірану Манучехра Мораді акредитації та скоротила кількість дипломатичного персоналу.

Іран відреагував на висилку дипломатів. Порадив Україні "не слухати третіх осіб". У МЗС України закликали Іран припинити військову допомогу Росії, а не прикриватися заявами про нібито "зовнішній вплив".

Насер Канаані публічно заперечив поставки іранських дронів російським військам попри те, що українська армія вже збила десятки таких безпілотників.

Напередодні стало відомо, що Іран таємно погодився передати Росії не лише ударні безпілотники, а й балістичні ракети класу "земля – земля" для війни проти України, за даними Washington Post.

Президент Володимир Зеленський заявив, що звернення Росії за допомогою до Ірану, є нічим іншим, як військово-політичним банкрутством Кремля.

Зараз ви читаєте новину «Іран висловив готовність до переговорів з Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі