вівторок, 18 жовтня 2022 22:32

Іранські дрони Росії не допоможуть, їхні ілюзії розваляться - Зеленський

Іранські дрони Росії не допоможуть, їхні ілюзії розваляться - Зеленський
Президент України Володимир Зеленський вважає, що Росія показала своє військово-політичне банкрутство. Фото: ОП

Звертання Росії по допомогу до Ірану є визнанням Кремлем свого військово-політичного банкрутства.

Десятиліттями вони витрачали мільярди доларів на свій ВПК, а в підсумку пішли на поклін у Тегеран, щоб отримати доволі прості дрони та ракети. Про це сказав президент Володимир Зеленський у черговому зверненні.

"Стратегічно це їм усе одно нічим не допоможе. Але зараз на тактичному рівні за рахунок іранських дронів у терористів ще можуть виникати певні надії, якісь там розрахунки, нові ілюзії. Усе це розвалиться, як і попередні їхні розрахунки. 237 днів цієї війни доводять, що ми здатні знайти відповіді на будь-які загрози, якщо діємо разом", - сказав український президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали наслідки російських ударів по Києву

Він нагадав, що протягом доби терористичних ударів зазнали понад 10 українських регіонів: Житомирщина, Київщина, Сумщина, Дніпро і Кривий Ріг, Харківщина, Запоріжжя, Миколаїв та інші міста південної України, Донбас.

"Сьогодні продовжилася битва за нормальне життя для наших людей. Були нові атаки проти нашої енергосистеми. Частину російських дронів і ракет вдалося збити. Знову дякую за це нашим зенітникам, Повітряним силам. Зокрема, дякую 138-й Дніпровській зенітній ракетній бригаді за збиття чотирьох "Калібрів" і Херсонській зенітній ракетній бригаді за збиття російського штурмовика Су-25. Дякую й усім партнерам, які допомагають нам із протиповітряною та протиракетною обороною", - сказав Зеленський.

Росія завдала понад сотню ударів іранськими дронами-камікадзе.

У результаті цих атак загинули та отримали поранення десятки людей, зокрема діти. Третина енергетичної інфраструктури України постраждала. Отримали пошкодження будівлі двох дипломатичних установ у Києві.

Надання Іраном зброї Росії робить його співучасником агресії та воєнних злочинів в Україні, йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України.

Зараз ви читаєте новину «Іранські дрони Росії не допоможуть, їхні ілюзії розваляться - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі