понеділок, 17 жовтня 2022 22:22

Іран став співучасником агресії проти України – МЗС

Іран став співучасником агресії проти України – МЗС
Якщо Іран продовжить допомагати Росії, він буде відповідати перед законом. Фото: eastnews.ua

Надання Іраном зброї Росії робить його співучасником агресії та воєнних злочинів в Україні.

Росія завдала понад сотню ударів іранськими дронами-камікадзе, йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під посольством Ірану мітингують українці: принесли уламки цегли в червоних плямах

У результаті цих атак загинули та отримали поранення десятки людей, зокрема діти. Третина енергетичної інфраструктури України постраждала. Отримали пошкодження будівлі двох дипломатичних установ у Києві.

"Надання зброї для ведення загарбницької війни в Україні та вбивства українських громадян робить Іран співучасником злочину агресії, воєнних злочинів та терористичних актів Росії проти України", – наголошують у МЗС.

Тегеран закликали негайно припинити постачання будь-якої зброї Росії. Або держава та її керівництво нестимуть найсуворішу відповідальність, зокрема у межах міжнародних судових процесів щодо злочинів Росії проти України.

Уранці 17 жовтня Київ зазнав атак ударних іранських безпілотників Shahed-136, які Росія маркує як "Герань-2". Більшість ворожих БПЛА знищені силами української протиповітряної оборони.

Було чотири прильоти. Удари ворожих дронів припали на Шевченківський район – центр міста. Влучили у житловий будинок, там стався вибух. Відомо про двох загиблих і чотирьох поранених людей. 19 осіб урятували.

Двоє загиблих мешканців будинку – члени однієї родини. Серед них молода пара, чоловік і дружина, які очікували на дитину. Жінка була на шостому місяці вагітності.

Зараз ви читаєте новину «Іран став співучасником агресії проти України – МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі