вівторок, 05 липня 2022 17:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Фінляндія арештувала сотні російських вантажних вагонів

Фінляндія арештувала сотні російських вантажних вагонів
Фінляндія наклала санкції на російські компанії. Фото: Pexels

Фінляндія заблокувала 865 російських вантажних вагонів.

Державний залізничний оператор VR скоротив залізничне сполучення з Росією після квітневих санкцій ЄС на постачання російського вугілля. Вагони арештували судові пристави, передає Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головний ризик у війні: в МЗС Фінляндії розповіли, що зупинить Путіна

Фінські судові пристави заморозили активи кількох десятків російських та білоруських фізичних та юридичних осіб щонайменше на €82 млн.

Прессекретар VR Таїна Куйтунен підтвердила арешт вагонів.

Вилучені вагони належать компаніям, стосовно яких запровадили санкції ЄС, чиї акціонери відмовилися від контролю, тому що вони потрапили під санкції після того, як Росія напала на Україну.

Північноатлантичний альянс запросив Фінляндію та Швецію стати членами НАТО. 17 травня Фінляндія і Швеція подали заявки на вступ. Раніше Туреччина виступала проти їхнього вступу, але зрештою підтримала членство обох країн в Альянсі.

Росія погрожувала ядерною зброєю Фінляндії та Швеції через їхнє рішення вступити в Північноатлантичний альянс, але зараз Путін заявив, що нібито не проти їхнього приєднання до НАТО.

Зараз ви читаєте новину «Фінляндія арештувала сотні російських вантажних вагонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі