вівторок, 11 січня 2022 11:01

Євросоюз хоче брати участь у переговорах між США й Росією

Євросоюз хоче брати участь у переговорах між США й Росією
Глава дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель / Reuters

Євросоюз хоче бути учасником переговорів між США та Росією з питань безпеки в Європі.

Голова європейської дипломатії Жозеп Боррель нібито запропонував міністрам закордонних справ ЄС розробити власні гарантії безпеки. Про це пише The New York Times, із посиланням на лист Борреля, що опинився в них.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кількість російських військових на кордонах України не зменшується - Пентагон

Цей лист він нещодавно надіслав міністрам закордонних справ ЄС. Політик наполіг, що головною метою має бути забезпечення участі Євросоюзу в переговорах із Росією. Він пише, що виступає за окремі європейські пропозиції щодо безпеки. Боррель також ініціював пряму розмову з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим.

Проте пропозицію Борреля підтримали не всі міністри закордонних справ навіть попри те, що голова європейської дипломатії пообіцяв "повну узгодженість і координацію з НАТО" під час формулювання європейських пропозицій щодо "контролю над звичайними озброєннями й заходами зміцнення довіри й безпеки".

Росія вимагає від НАТО так званих гарантій безпеки. Кремль хоче, щоб Альянс не розширювався на схід, тобто щоб не надавав членства Україні. 10 січня США та РФ завершили переговори в Женеві щодо "гарантій безпеки", які пропонував Кремль.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз хоче брати участь у переговорах між США й Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі