четвер, 07 квітня 2022 23:37

Спецтема: Війна Росії проти України

ЄС затвердив вугільне ембарго та транспортну блокаду Росії

ЄС затвердив вугільне ембарго та транспортну блокаду Росії
Імпорт вугілля є одним з важливих джерел доходу для Росії. Фото: Pexels.

Євросоюз затвердив п'ятий пакет санкцій проти Росії після свідчень про звірства росіян в українській Бучі. Країни погодилися запровадити вугільне ембарго, але дата цього ще невідома.

Про це повідомляє "Економічна правда" з посиланням на Французьке головування у Раді ЄС.

"Ембарго торкнеться низки інших товарів та сировини на суму 5,5 млрд євро щороку. Як раніше зазначалося, до переліку увійшла і російська деревина", - йдеться у заяві.

Крім цього, російські судна не можуть заходити до портів країн-членів Євросоюзу, а оператори дорожнього транспорту - працювати на території блоку. Санкції забороняють також експорт до Росії високотехнологічних товарів та блокують активи банків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нафта перетворюється на кров: ЄС закликали енергетично ізолювати Росію

"Євросоюз погодився заблокувати активи низки російських банків, запровадити ембарго на поставки зброї в РФ та заборонити експорт низки товарів до країни-агресора. Останній оцінюється у 10 млрд євро і включатиме, зокрема, високотехнологічні товари", - зазначається у повідомленні.

Пакет також міститить нові персональні санкції проти російських олігархів, пропагандистів, військового та безпекового апаратів РФ та ключових осіб з промислового та технологічного сектору.

Вугільна заборона коштуватиме Росії $4 млрд щороку. ЄС планує відтермінувати початок її дії аж на серпень.

Зараз ви читаєте новину «ЄС затвердив вугільне ембарго та транспортну блокаду Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі