пʼятниця, 30 червня 2023 10:43

Британська розвідка оцінила військові витрати Росії

Британська розвідка оцінила військові витрати Росії
Росія офіційно цього року витратить на війну $85 млрд. Фото: censor.net

Військовий бюджет Росії на 2023 рік становить приблизно 6,6 трильйона рублів або $85 млрд.

Такі дані у звіті за червень 2023 року оприлюднив Стокгольмський міжнародний інститут дослідження проблем миру (SIPRI), повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

Це дорівнює приблизно 4,4% ВВП Росії порівняно з 3,6% у 2021 році, до вторгнення в Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збиття "вагнерівцями" російського Іл-22М вплине на ситуацію в армії РФ ‒ британська розвідка

Однак, за даними британської розвідки, справжні військові витрати Росії залишаються невизначеними через відсутність прозорості. Тим більше, що в РФ використовують секретні бюджетні витрати, на які припадає приблизно 22% загального бюджету Росії.

"Хоча лише частина оборонного бюджету витрачається на війну в Україні, збільшення витрат підкреслює вартість діяльності Росії в Україні. Крім того, Росія майже напевно зіткнеться з додатковими прямими бюджетними витратами на оборону через війну, включаючи витрати на безпеку в окупованих регіонах і оборонні заходи в регіонах, що межують з Україною", ‒ йдеться у повідомленні.

Президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін заявив, що компанія Євгенія Пригожина "Конкорд" могла красти бюджетні гроші РФ. Про це Путін сказав нібито на зустрічі з військовими, які стримували штурм групи "Вагнер".

Кремль виділить 80 млн руб. на заохочення лояльних закордонних журналістів.

Зараз ви читаєте новину «Британська розвідка оцінила військові витрати Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі