четвер, 22 червня 2023 20:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Кремль виділяє мільйони на західних журналістів – ЗМІ

Кремль виділяє мільйони на західних журналістів – ЗМІ
Росія створює конкурси для західних журналістів. Фото: Pexels

Кремль виділить 80 млн руб. на заохочення лояльних закордонних журналістів.

На сайті державних закупівель РФ виявили документацію, згідно з якою Росспівробітництво планує виділити кошти на проведення двох конкурсів з нагородами і церемонією нагородження, які відбудуться в Москві у 2023 і 2024 роках. Про це пише "Агентство".

Перший конкурс назвали "Чесний погляд". Росспівробітництво провело його 2022 року, бюджет становив 40 млн руб. Цього року знову шукають підрядника для проведення конкурсу з оцінкою вартості 38,7 млн руб. на 2023 рік і 40 млн руб. на 2024 рік.

Від підрядника вимагається забезпечення інформування про конкурс журналістів із 79 країн, включно зі США та країнами ЄС. Призовий фонд конкурсу становить 2,5 млн руб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російська пропаганда просочилася у світові ЗМІ: добірка фейків

"У документації зазначено, що проєкт має такі цілі: заохочення журналістів до "об'єктивного" висвітлення гуманітарних проєктів за участю Росії, трансляція позитивного порядку денного для зміцнення впливу Росії, підвищення рівня інформованості іноземців про роль і участь Росії в проєктах, спрямованих на поліпшення якості життя населення", – йдеться у повідомленні.

На сайті премії "Чесний погляд" повідомляють про п'ять переможців за минулий рік. Кожен мав отримати півмільйона рублів із призового фонду у 2,5 млн рублів. Надійшло 118 заявок із 28 країн світу, включно з Ірландією, Францією, Аргентиною та Туреччиною.

В "Агентстві" кажуть, що це все свідчить про незгоду Кремля зі зниженням витрат на пропаганду, навіть у ситуації з дедалі більшим дефіцитом бюджету.

Російська пропаганда розповідає про нібито великі втрати серед бійців "Російського добровольчого корпусу" в Бєлгородській області.

Однак це лише вигадки. Про це в ефірі телемарафону повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов.

Як відзначив представник ГУР, внаслідок подій в Бєлгородській області російська пропаганда зламалась, оскільки не може нормально пояснити ключові моменти навіть внутрішній аудиторії.

22 травня у Бєлгородській області почалися військові дії, за які взяли відповідальність формування етнічних росіян – "Російський добровольчий корпус" (РДК) та легіон "Свобода Росії". Обидва воюють на боці України.

Зараз ви читаєте новину «Кремль виділяє мільйони на західних журналістів – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі