середа, 05 квітня 2023 12:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Російська пропаганда просочилася у світові ЗМІ: добірка фейків

Російська пропаганда просочилася у світові ЗМІ: добірка фейків
Маніпуляцію поширив також американський журналіст Гленн Грінвальд. Фото: pixabay.com

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 5 квітня.

Світові засоби масового інформування поширили дезінформацію та низку маніпуляцій щодо війни в Україні, повідомила у середу пресслужба ЦПД в Telegram. Зокрема польський журналіст Конрад Рекас у статті виданню Myśl Polska проманіпулював заявою:

"Україна є територією, на якій денацифікація абсолютно необхідна, і хоча, на жаль, зараз вона відбувається у формі братовбивчої війни, це не має закривати очі на відверто неонацистський характер нинішньої Української держави та її влади".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захарова "розродилася" новою брехнею про війну в Україні

Маніпуляцію поширив також американський журналіст Гленн Грінвальд на своїй сторінці у Twitter.

"Ми, американці, озброюємо та фінансуємо нацистських бойовиків в Україні", – написав він.

Американське видання The New York Times із посиланням на "анонімний авторитет" натякнуло на можливе припинення військової допомоги Україні з боку США. Це – дезінформація, попереджають в РНБО.

"Високопоставлений американський чиновник з оборонного відомства нещодавно назвав останній транш артилерійських снарядів і ракет, надісланих в Україну, останньою відчайдушною спробою", – йдеться у публікації.

Пентагон оголосив про новий пакет допомоги для України. Він містить зокрема додаткові боєприпаси для HIMARS, ЗРК Patriot, а також артилерійські снаряди. Пакет складається з двох частин. Перша, на $2,1 млрд, фінансується з Ініціативи сприяння безпеці України, в межах якої зброя замовляється у виробників, а не береться із запасів американських збройних сил.

Решта $500 млн, які припадають передусім на боєприпаси, надійдуть у межах президентської Ініціативи зі скорочення озброєнь, яка дозволяє лідеру США в надзвичайних ситуаціях передавати зброю із американських запасів.

Зараз ви читаєте новину «Російська пропаганда просочилася у світові ЗМІ: добірка фейків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі