вівторок, 25 липня 2023 05:20

Боєприпаси для ППО, ракети та дрони – Україна отримає від США новий військовий пакет

Сполучені Штати підготували для України новий пакет військової допомоги.

Його вартість складає до 400 млн доларів, пише AP.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський перерахував, що потрібно Україні

До нового пакету увійдуть різні боєприпаси для передових систем ППО, розвідувальні безпілотники Hornet, а також бронетранспортери.

У пакет також включені ракети для HIMARS, систем ППО NASAMS, Stinger і Javelin, авіаційні ракети Hydra-70. Офіційні особи також заявили, що США передадуть Україні розвідувальні дрони Hornet, гаубичні артилерійські снаряди та 32 бронетранспортери Stryker, а також обладнання для розмінування, міномети та 28 млн патронів для стрілецької зброї.

Зброя надається через особливі повноваження президента США, що дозволяє Пентагону швидко вилучати його з власних запасів та доставляти їх в Україну, часто протягом кількох днів.

Україна після саміту НАТО у Вільнюсі домовилась із фахівцями штаб-квартири Північноатлантичного альянсу про аналіз системи закупівель Міністерства оборони.

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що міністерство вже взаємодіє з Агенцією НАТО з підтримки й постачання, а представники Міноборони беруть участь у відповідних тренінгах.

Зараз ви читаєте новину «Боєприпаси для ППО, ракети та дрони – Україна отримає від США новий військовий пакет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі