субота, 22 липня 2023 17:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський перерахував, що потрібно Україні

Зеленський перерахував, що потрібно Україні
Україні потрібно багато зброї та сучасні літаки. Фото: ОП

Україні потрібна велика кількість далекобійної зброї, артилерії та сучасні військові літак.

Питання далекобійної зброю підкреслюють вже довго, сказав президент Володимир Зеленський під час 14-го щорічного Аспенського безпекового форуму, передає Укрінформ.

"Ми будем вірити, надіятись і дякувати, якщо Сполучені Штати розв'яжуть це питання. І на сьогодні це факт, що це залежить від лідера оборонної допомоги – від США", – сказав він.

Україні потрібно вийти принаймні у паритет із Росією щодо кількості артилерії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Повітряних силах сказали, що може захистити небо України на 100%

"Не хочеться, щоб на полі бою проти Росії за свою землю головною нашою перевагою була мотивація. Все ж таки хотілося б, щоб ми були в артилерії як мінімум однакові, а бажано, щоб були кращі", – вказав президент.

Окупанти досі зберігають перевагу у повітрі.

"Нам не вистачає сучасних літаків. Я говорю як про якість, так і про кількість. Я дуже вдячний, що світ розблокував питання тренувальних місій, ми в серпні їх почнемо. Дуже важливо, щоб, крім тренування, була сьогодні впевненість, що ми отримаємо ці літаки у відповідній кількості", – підсумував Зеленський.

Минулої доби авіація Сил оборони України завдала 14 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки росіян.

Трьох ударів українські війська завдали по зенітно-ракетних комплексах противника. Про це вранці 22 липня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський перерахував, що потрібно Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі