пʼятниця, 21 липня 2023 12:09

Спецтема: Війна Росії проти України

У Повітряних силах сказали, що може захистити небо України на 100%

У Повітряних силах сказали, що може захистити небо України на 100%
Із винищувачами F-16 Україна може наблизити збиття ворожих цілей до 100%. Фото: pixabay.com

Американські винищувачі четвертого покоління F-16 зможуть захистити українське небо від російської авіації.

Бойові літаки також здатні збивати ракети та дрони ворога, заявив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат, передає "РБК-Україна".

"Винищувачі F-16, які може отримати Україна, мають можливість збивати крилаті ракети, дрони та ворожу авіацію. Проте цей літак не може боротися з балістичним озброєнням. Він може прикрити небо від дронів-камікадзе та крилатих ракет, тобто приблизити відсоток збиття до 100%. Зараз ми маємо 70-80%. Це при сильних російських атаках, з F-16 цей показник може збільшитися до максимального. І плюс, це дозволить нам дешевші ракети застосовувати. Адже призначення великого ППО доволі серйозне", – пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ігнат пояснив, чому ППО не можна поставити подалі від населених пунктів

Ігнат додав, що зенітні ракетні системи мають захистити українське небо від російської авіації, щоб контролювати повітряний простір і захистити великі міста, об'єкти, які для країни є стратегічними.

На саміті НАТО у Вільнюсі союзники офіційно оголосили про створення авіаційної коаліції для України. Нідерланди, Данія та Румунія офіційно підтвердили, що навчатимуть українських пілотів.

Під час ракетної атаки Росії на Львів Збройним силам України вдалося знищити лише сім із 10 крилатих ракет "Калібр". Щоб було 10 збитих ракет із 10 Україні потрібні винищувачі F-16, заявив 6 липня Ігнат в ефірі національного телемарафону.

Зараз ви читаєте новину «У Повітряних силах сказали, що може захистити небо України на 100%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі