четвер, 06 липня 2023 11:51

Спецтема: Війна Росії проти України

"Щоб було 10 збитих ракет із 10, треба F-16" – Повітряні сили про ефективність ППО цієї ночі

"Щоб було 10 збитих ракет із 10, треба F-16" – Повітряні сили про ефективність ППО цієї ночі
Щоб було 10 збитих ракет із 10 Україні потрібен F-16. Фото: ДСНС

Під час ракетної атаки Росії на Львів Збройним силам України вдалося знищити лише сім із 10 крилатих ракет "Калібр".

Щоб було 10 збитих ракет із 10 Україні потрібні винищувачі F-16, заявив 6 липня речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua. Ракети начебто летіли до Києва, але різко звернули в напрямку Львова.

"Сім з 10 – доволі високий відсоток збиття. Спрацювали зенітно-ракетні війська. Зазвичай, в нічний час саме вони є тією основою, яка захищає українські міста. Але потрібні літаки, щоб по маршруту слідування знищувати ці цілі", – йдеться у повідомленні.

Речник Повітряних сил наголосив, що інколи досягається і 100% збиття, коли обставини складаються на нашу користь.

"Мені навіть пишуть: а чому ви написали у дописі "лише" сім? Я хочу відповісти. Тому, що хотілося б 10 із 10. А щоб було 10 із 10 нам потрібні F-16. Принаймні, тому що захистити країну від тих прильотів ракет усю, на жаль, не так просто. Звичайно летіли "Калібри" з моря", – сказав Ігнат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США відреагували на нічну атаку Росії по Львову

За його словами, зазвичай ворог відпрацьовує маршрут.

"Найкращий для них маршрут для того, щоб подолати систему ППО, знаючи де сильні й слабші місця в Україні. Росіяни власне пропрацювали той маршрут, використовуючи і рельєф місцевості, і русла річок, у цьому випадку Дніпро. Ракети начебто до Києва летіли, але різко звернули в напрямку Львова. Їх можна було б перехопити винищувачами. І частину тих ракет вдалося перехопити винищувальною авіацією, але це дуже невелика частина. З цим міг би впоратися винищувач F-16", – пояснив речник Повітряних сил ЗСУ.

Унаслідок ворожої ракетної атаки у ніч проти 6 липня у Львові пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури. Сталося також влучання ракети в багатоповерхівку. Кількість загиблих унаслідок російської атаки зросла до чотирьох. Поранення отримало 34 людини. З них 12 осіб перебувають у лікарні.

Зруйновано більше 50 помешкань. Зокрема, зруйновано житловий будинок, офісний комплекс, є руйнації у школі, в гуртожитках Львівської політехніки.

Зараз ви читаєте новину «"Щоб було 10 збитих ракет із 10, треба F-16" – Повітряні сили про ефективність ППО цієї ночі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі