вівторок, 11 червня 2024 15:42

Бив і принижував курсантів: викладача академії Сагайдачного відправили під варту
3

Викладача академії Сагайдачного відправили під варту
Фото: ДБР
Викладача академії Сагайдачного відправили під варту
Викладача академії Сагайдачного відправили під варту

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру начальнику навчального курсу одного з факультетів Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у Львові.

На території академії та в казармах в одному із сіл області офіцер понад рік бив та принижував курсантів, намагаючись "навчити" їх дисципліни та порядку, повідомили в пресслужбі ДБР 11 червня.

"Вдалося задокументувати застосування сили до чотирьох курсантів, яких викладач бив по голові та у різні частини тіла. Він робив це не лише руками, а й прикладом зброї та ременем", - кажуть у ДБР.

Невдоволення підозрюваного офіцера могли викликати недбало складені речі курсантів або помилки в журналі. Коли один із курсантів запізнився на шикування через паління, викладач змусив його їсти цигарки перед іншими, щоб провчити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Харківщині воєнкоми побилися з цивільними: у ТЦК відреагували на відео

Наразі встановлюють інші епізоди його протиправної діяльності.

Раніше парламентська ТСК, уповноважена розслідувати побиття курсантів, допитала майора Артура Антоніва, який викладає в академії. Він визнавав, що змушував курсанта їсти цигарки перед усією ротою.

Перед тим, як фігуранту повідомили про підозру, його перевели на іншу посаду в одну з військових частин на Львівщині. Чоловіка підозрюють у застосуванні насильства щодо підлеглого, вчиненого в умовах воєнного стану, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років.

Військовому вже обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 908,4 тис. грн.

На Одещині працівники Державного бюро розслідувань спільно з СБУ повідомили про підозру командувачу регіонального управління сил територіальної оборони "Південь". За даними слідства, він змушував підлеглих будувати йому приватний будинок.

Зараз ви читаєте новину «Бив і принижував курсантів: викладача академії Сагайдачного відправили під варту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі