пʼятниця, 21 липня 2023 10:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Ігнат пояснив, чому ППО не можна поставити подалі від населених пунктів

Ігнат пояснив, чому ППО не можна поставити подалі від населених пунктів
У Повітряних силах пояснили, чому не поставити ППО далі від населених пунктів. Фото: pixabay.com

Сили протиповітряної оборони розташовані неподалік населених пунктів, щоб локальніше їх захищати.

Зараз основними засобами, які збивають російські ракети та дрони, є зенітні ракетні підрозділи, заявив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат, передає "РБК-Україна". Також зростає відсоток ефективності мобільних груп із ПЗРК.

"Радіус застосування ПЗРК відносно малий. Саме тому основними засобами, які збивають, залишаються зенітні ракетні підрозділи, розташовані поблизу населених пунктів. Поблизу об'єктів вони локально захищають їх, а не, як кажуть, у полях", – пояснив він.

Ігнат підкреслив, що російська пропаганда намагається нав'язати людям думку, що це сили ППО нібито винні в тому, що населені пункти страждають від уламків ракет і дронів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Повітряних силах пояснили, чому ППО не збила вночі жодного "Онікса"

"Чому, мовляв, не поставити ППО, подалі від міста, щоб нам на голову нічого не летіло? Доводиться ці речі людям пояснювати. Бо це наративи російської пропаганди, що нашим людям намагаються вселити цю думку. Типу вони там спеціально в містах ставлять ППО, ми там вражаєм ті об'єкти, що нам потрібно, а вони збивають і все падає вам на голови, ось такі вони погані" – сказав речник Повітряних сил.

Він наголосив, що ППО розташована на такій відстані від міста, наскільки це можливо:

"Військове керівництво прийняло рішення щодо максимального захисту саме мегаполісів і важливих об'єктів з тою кількістю засобів, яку ми маємо на сьогодні. Вирішити це питання може F-16, який здатний вже в полях між областями перехоплювати ворожі цілі. А можливо, навіть і на кордоні з Україною".

Під час ракетної атаки Росії на Львів Збройним силам України вдалося знищити лише сім із 10 крилатих ракет "Калібр". Щоб було 10 збитих ракет із 10 Україні потрібні винищувачі F-16, заявив 6 липня Ігнат в ефірі національного телемарафону.

Зараз ви читаєте новину «Ігнат пояснив, чому ППО не можна поставити подалі від населених пунктів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі