пʼятниця, 05 квітня 2024 02:31

Блінкен розповів про результати переговорів із партнерами по НАТО щодо України

Блінкен розповів про результати переговорів із партнерами по НАТО щодо України
Держсекретар США Ентоні Блінкен пообіцяв допомогти в пошуку ресурсів для України. Фото: eastnews.ua

США та союзники мають намір подвоїти зусилля щодо пошуку ресурсів, яких потребує Україна.

А це засоби ППО, артилерія, боєприпаси. Про це Держсекретар США Ентоні Блінкен повідомив за результатами зустрічей у штаб-квартирі НАТО, пише "Інтерфакс-Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Салліван гальмує допомогу Україні, бо вірить у ядерний удар по США

Ухвалення Конгресом США пакету допомоги для України – "це найважливіше і найтерміновіше", сказав він. За його словами, це буде найбезпосереднішим та найважливішим джерелом додаткових коштів, які потрібні Україні, щоб допомогти їй продовжувати захищатися від російської агресії.

"Ми також працюємо разом над створенням майбутніх Сил, які зможуть стримувати агресію та захищатися від неї, якщо це буде потрібно", - додав Блінкен.

Також він зазначив, що понад 30 країн уже підписали або перебувають у процесі переговорів та підписання двосторонніх угод з Україною у сфері безпеки: "І ми самі, Сполучені Штати - працюємо над нашою власною двосторонньою угодою. Але ми також розглядаємо роль, яку НАТО може і має згодом грати в підтримці України, і це постійна дискусія, яку ми вестимемо найближчими тижнями".

Україні потрібна негайна допомога від західних партнерів. До великого наступу росіян, який може відбутися наприкінці травня, або на початку червня, українська армія не готова. Про це сказав президент Володимир Зеленський в інтерв'ю американському телеканалу CBS News.

Крім того, Україні вкрай необхідні додаткові системи ППО, для захисту прифронтових міст. Наразі під шаленим обстрілом перебуває Сумщина та Харківщина, почастішали атаки на Дніпропетровщину, Херсонщину, Запоріжжя.

Зараз ви читаєте новину «Блінкен розповів про результати переговорів із партнерами по НАТО щодо України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі