четвер, 04 квітня 2024 22:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Салліван гальмує допомогу Україні, бо вірить у ядерний удар по США

Салліван гальмує допомогу Україні, бо вірить у ядерний удар по США
Росія погрожувала США ядерним ударом. Фото: Depositphotos/SergeyNivens

Радник президента Сполучених Штатів Америки з національної безпеки Джейк Салліван злякався ядерних погроз з боку Росії.

Тому пригальмував надання військової допомоги Україні. З ним згоден і нинішній президент США Джо Байден. Про це заявив член Палати представників Майкл Маккол в інтерв'ю Puck.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джонсон зробив нову заяву про допомогу Україні. Анонсував "важливі нововведення"

"Джейк надто обережний. Він дуже боязкий. І він купився на ідею, що якщо ми надамо Україні занадто багато (зброї - Gazeta.ua), то Росія застосує проти нас тактичну ядерну зброю. Більшість розвідданих, які я бачив, свідчать про те, що вони цього не зроблять. Тому що це змінило б правила гри для всіх", - сказав політик.

Думку Саллівана поділяє і Джо Байден. "Але я просто думаю, що він (Салліван - Gazeta.ua) був надто боязким, надто обережним. І все занадто провокативно. Але найбожевільніше те, що все, про що він хвилювався, вже погоджено, ми це передаємо. Просто цього занадто мало і занадто пізно", - додав Маккол.

Він заявив, що на початку повномасштабної війни державний секретар США Ентоні Блінкен виступав за передачу "МІГів" Україні, тому гальмує надання допомоги не він. "На мою думку, це Джейк Салліван і Білий дім. Це дуже боязка реакція", - зауважив член Палати представників.

Маккол зазначив, що затягування з військовою допомогою Україні грає на руку Путіну.

"Мені подобається доктрина Коліна Пауелла. Ти або в справі, або ні. Не зупиняйся на півдорозі. Знаєте, ми даємо Путіну саме те, що він хоче. Це патова ситуація. Війна на виснаження. І в нього є більше людей, щоб кинути їх на фронт", - додав Маккол.

Він наголосив, що 80% коштів, які виділяють на військову допомогу Україні, залишаються в Штатах. Однак цього не розуміє електорат республіканців.

"У нас є карта, яку ми показуємо людям. Це карта всіх штатів, куди йдуть гроші, робочі місця. На початку я сказав: "Чому б нам просто не зробити це рахунком для озброєння Міністерства оборони?". Але Джейк Салліван подумав, що це було б занадто хитромудро. Отже, це (гроші для) України, але насправді більша частина з них піде на інвестиції та модернізацію наших запасів. Ми скидаємо старе в Україні", - пояснив він.

Країна-агресорка Російська Федерація може вдатися до нового великого наступу наприкінці травня або у червні.

Україні потрібна негайна допомога від західних партнерів. Про це сказав президент Володимир Зеленський в інтерв'ю американському телеканалу CBS News.

Президент заявив, що до великого наступу росіян, який може відбутися наприкінці травня, або на початку червня, українська армія не готова.

Зеленський також заявив, що 70% американських коштів на зброю для України залишились в США. Вони були спрямовані саме на оборонне виробництво.

Зараз ви читаєте новину «Салліван гальмує допомогу Україні, бо вірить у ядерний удар по США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі