понеділок, 01 квітня 2024 15:57

Джонсон зробив нову заяву про допомогу Україні. Анонсував "важливі нововведення"

Джонсон зробив нову заяву про допомогу Україні. Анонсував "важливі нововведення"
Республіканець Майк Джонсон допустив надання допомоги Україні у кредит. Фото: @SpeakerJohnson

Спікер Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки Майк Джонсон очікує, що пакет допомоги Україні включатиме "деякі важливі нововведення", зокрема - можливе виділення допомоги у кредит.

Про це повідомило американське видання The Hill.

Джонсон заявив про складне становище, в якому він опинився, маючи історично невелику більшість у Палаті представників.

Сказав, що працював над розробкою пакета підтримки України і планує винести його на голосування, коли Палата повернеться до роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сирський сказав, до чого призвела відсутність боєприпасів

"Ми говорили з усіма членами, особливо зараз, під час роботи в окрузі. Коли ми повернемося після цього періоду роботи, ми будемо просувати продукт, але я думаю, що він буде мати деякі важливі нововведення", - заявив спікер.

Джонсон також згадав про закон, який уповноважує президента заарештовувати російські суверенні активи, заморожені у США, і передавати їх Україні.

"Навіть президент Трамп говорив про кредитну концепцію, де ми не просто надаємо іноземну допомогу. Ми встановлюємо такі відносини, щоб вони могли повернути її нам, коли прийде час", - сказав спікер Палати представників.

28 березня президент України Володимир Зеленський поговорив телефоном із Джонсоном. Швидке ухвалення Конгресом допомоги для України критично важливе, сказав Зеленський.

Минулого місяця у Київ прибув республіканець Ліндсі Грем, який заявив про ідею допомоги у формі безвідсоткового кредиту.

У лютому Сенат США проголосував за пакетний законопроєкт, який передбачає $61 млрд допомоги для України.

Зараз ви читаєте новину «Джонсон зробив нову заяву про допомогу Україні. Анонсував "важливі нововведення"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі