середа, 18 травня 2022 08:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Австралія наклала санкції на Киву

Австралія наклала санкції на Киву
Зрадник Ілля Кива. Фото: УНІАН

Колишній нардеп від ліквідованої партії ОПЗЖ Ілля Кива потрапив до санкційного списку Австралії.

У його переліку особи, які підтримували повномасштабне вторгнення Росії в Україну, повідомив міністр закордонних справ Австралії Маріс Пейн.

Австралія також запровадила санкції проти російських пропагандистів. Ідеться про 11 осіб та 12 організацій, зокрема "фабрик тролів". До санкційного списку належать особи з російської медіаіндустрії, які просувають наративи російського уряду.

Також у санкційному списку – політики та силовики, зокрема приватна військова компанія "Вагнер". Австралія внесла до списку санкцій і "Російський імперський рух", що набирає бійців для так званих ЛДНР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екстрадиція Шарія може тривати рік, а Киву не віддасть Росія - Венедіктова

Зазначається, що під санкції потрапили білоруські оборонні підприємства "Мінотор-Сервіс" та ВАТ "КБ Радар-Керуюча компанія "Холдинг РЛС (Радіолокаційні системи)". Обидві компанії виробляють складне обладнання, яке використовується збройними силами Білорусі.

Крім Киви, під санкції Австралії:

- Олександр Чупріян, виконувач обов'язки міністра з надзвичайних ситуацій Російської Федерації;

- Микола Богдановський, перший заступник начальника генерального штабу збройних сил РФ;

- Сергій Корольов, перший заступник директора ФСБ РФ.

Слідчі ДБР завершили розслідування стосовно Іллі Киви за його антиукраїнські дії. Обвинувальний акт скерували до суду 10 травня. Зараз зрадник перебуває в РФ.

Киву обвинувачують у державній зраді, пропаганді війни, посяганні на територіальну цілісність, закликах до захоплення державної влади й поширенні забороненої в Україні комуністичної символіки.

Зараз ви читаєте новину «Австралія наклала санкції на Киву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі