неділя, 15 жовтня 2023 08:28

Аббас виключає евакуацію палестинців із Сектора Гази - Reuters

Аббас виключає евакуацію палестинців із Сектора Гази - Reuters
Лідер палестинської адміністрації Махмуд Аббас виключає можливість евакуації палестинців із Сектора Гази. Фото: t.me/uniannet

Голова Палестинської адміністрації Махмуд Аббас заявив, що виключає евакуацію палестинців із Сектора Гази.

Про це він сказав у розмові з президентом США Джо Байденом, повідомляє Reuters.

Байден поговорив з Аббасом та прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу. При цьому Нетаньягу сказав, що для досягнення бойових цілей Ізраїлю необхідна "єдність та рішучість".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїль вдруге вдарив по аеропорту Алеппо в Сирії

Американський лідер озвучив позицію Вашингтона. Це - подальша підтримка Ізраїлю з боку США. Однак, за його словами, необхідно надавати гуманітарну допомогу цивільному населенню Палестини.

Байден запропонував президенту Палестинської автономії Аббасу свою повну підтримку щодо "термінової необхідності гуманітарної допомоги палестинському народу, особливо в Газі".

Водночас Аббас заявив, що виключає будь-яку евакуацію палестинців з території Сектора Гази.

Фактично влада Махмуда Аббаса поширюється лише на Західний Берег Йордану. А реальною владою в Секторі Гази є угруповання ХАМАС. Стосунки між ним та адміністрацією Аббаса доволі напружені.

Міністр оборони США Ллойд Остін віддав наказ відрядити другу авіаносну ударну групу "Дуайт Д. Ейзенхауер" до Східного Середземномор'я.

Її відряджено в рамках зусиль США зі "стримування ворожих дій проти Ізраїлю або будь-яких спроб розширити війну після нападу ХАМАС на Ізраїль".

Зараз ви читаєте новину «Аббас виключає евакуацію палестинців із Сектора Гази - Reuters». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі