неділя, 15 жовтня 2023 07:46

США відрядили до берегів Ізраїля другу авіаносну ударну групу

США відрядили до берегів Ізраїля другу авіаносну ударну групу
Авіаносна група "Дуайт Д. Ейзенхауер" прямує до Середземного моря. Фото: navy.mil

Міністр оборони США Ллойд Остін віддав наказ відрядити другу авіаносну ударну групу "Дуайт Д. Ейзенхауер" до Східного Середземномор'я.

Її відряджено в рамках зусиль США зі "стримування ворожих дій проти Ізраїлю або будь-яких спроб розширити війну після нападу ХАМАС на Ізраїль". Про це йдеться в офіційній заяві, опублікованій на сайті міноборони США у неділю, 15 жовтня.

До складу ударної групи входять крейсер керованих ракет, два есмінці керованих ракет, а також дев'ять авіаційних ескадрилей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ХАМАС не бореться за палестинців. Він використовує їх як щит - Байден зробив заяву про події в Ізраїлі

За словами Остіна, група приєднається до авіаносця "Джеральд Р. Форд", який прибув у регіон 10 жовтня і перебуває нині в міжнародних водах біля берегів Ізраїлю.

До складу групи "Форд" входять п'ять есмінців. Раніше ВПС США оголосили про розгортання в регіоні ескадрилій винищувачів F-15, F-16 та A-10.

"Посилення американської військової присутності свідчить про непохитну відданість Сполучених Штатів безпеці Ізраїлю і нашу рішучість стримувати будь-якого державного чи недержавного гравця, який вдаватиметься до спроб ескалації цієї війни", - йдеться у заяві.

У Пентагоні 9 жовтня повідомили, що авіаносна ударна група ВМС США рухається до Східного Середземномор'я.

Міністр оборони Ллойд Остін також повідомив, що уряд Сполучених Штатів швидко надасть Армії оборони Ізраїлю додаткове обладнання і ресурси, в тому числі боєприпаси.

Зараз ви читаєте новину «США відрядили до берегів Ізраїля другу авіаносну ударну групу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі